About

Ett barn i svårigheter får en magisk, mäktig vän – det är ett klassiskt tema. I Christopher Paolinis böcker om Eragon, som också blivit film, får en pojke stöd av en drake, och i år kom Steven Spielbergs Roald Dahl-filmatisering ”Stora vänliga jätten”, där en flicka kidnappas av en godmodig jätte.


I spanske regissören J A Bayonas (”Barnhemmet”) ”Sju minuter efter midnatt” bryter ett träd sig loss från marken och serverar en pojke lite livsvisdom.
Filmen, som bygger på en barnfantasyroman av Patrick Ness, Movies Online Free cirklar kring ett hjärtskärande scenario där pojken Conors unga mamma är döende i cancer.
Conor lämnas ganska ensam i sin känsloturbulens. Han är mobbad i skolan, hans pappa bor i USA och hans mormor är en karg gammal tuffing.


Så en natt dyker jätteträdet, förvandlat till en sorts kvistig muskelknutte, upp hos Conor. Trädet klargör att det ska berätta tre historier för honom, varpå det förväntar sig att Conor i sin tur ska berätta ”sanningen”.
Två av de tre sagoberättelserna är animerade filmer i filmen, och hur snyggt vattenfärgsskimrande de än är så bryter de lite för snabbt den mörka atmosfär som initierats med den basröstade trädgestalten (Liam Neeson gör rösten).


Värre är att sagorna har en spänningslös, banal sensmoral och att Conors under våndor framkrystade sanning helt enkelt handlar om att det är väldigt smärtsamt att vänta på att ens mamma ska dö.
Filmen är med andra ord ett lite tunt melodrama, men den är ändå visuellt vacker och har flera fina skådespelarprestationer. Lewis MacDougall och Felicity Jones spelar gripande fram mor-son-relationen, och Sigourney Weaver gör en nedtonat stram mormor.

Recent Blogs

  • No Items

    There is nothing to display yet, check back soon.

  1. No one has commented yet.

Post a comment

Swefilmer Online

Last login: 5 months ago

Swefilmer Online avatar

Swefilmer Online is a woman from Swedish. She has been a member of this site for 7 months.

So far Swefilmer Online has earned 151pts and has 667 views!

Friends

  • No users fitting this criteria.

Recent Forum Activity

    There is nothing to display yet, check back soon.

Newsletter Signup